2013/04/13

Spenótos-medvehagymás tészta

Hozzávalók:
kb. egy marék spenótlevél (a zöldséglé gyártásakor tettem félre)
néhány levél medvehagyma
pár ágacska bazsalikom

olíva olaj
adagonként kb. 10 dkg száraztészta (farfalle talán jobb lenne, de nekem fusili volt itthon)
tejföl, sajt


A tésztát ízlés és szokás szerint kifőzzük. (Ha még nem főztél tésztát, akkor vedd alapul az időt, ami a zacskójára van írva, és időnként vegyél ki egy darabot, hideg víz alá tartod pár pillanatra és be tudod kapni. Nem kell lenyelni, csak szétharapni, hogy jó-e :) )
A spenótleveleket és a medvehagymát keresztben csíkokra vágtam, a bazsalikomot apróra vágtam és olíva olajon, pici olajjal pár perc alatt megpároltam. Nem szabad sokáig otthagyni, mert mind a két zöldség magas víztartalmú, és ha sokáig főzöd, eltűnik a mennyisége. Tehát kb. öt perces párolásról beszélünk, épp, hogy picit összefonnyadjanak a levelek. Folyamatosan kevergetni kell, hogy minden oldal puhulgasson.

A főtt tésztára tesszük a medvehagymás spenótot, reszelt sajttal és ízlés szerint tejföllel tálaljuk. 

No comments:

Post a Comment