2016/05/16

Kínai kel főzelék

Hála a facebook memories szolgáltatásnak, felbukkannak a múltból nem csak a kitörölt régi jó ismerősök, de az elfelejtett finom receptek is. 2012-ben még nem írtam a blogot, csak ötletszerűen néha felnyomtam facebookra, amit főztem. Ezért is készült a blog, hogy összeszedjem magamnak egy helyre, amiket szeretek enni. És ha emellett még másnak is használ, az külön öröm.
Ez a kaja az egyik kedvencem, emlékeztet a frankfurti levesre, amit szintén nagyon szeretek. Azt hiszem, a kettő között a különbség csak némi víz. Az eredeti recept Rita konyhájából való, ő friss, újkáposztából készült főzeléket ajánl. Én meg szeretem a kínai kelt, abból szoktam csinálni. Bevált recept, azóta is rendszeresen elkészítem.
Akkor tehát következzék a facebook poszt, 2012. május 16-áról, szerkesztetlenül:


friss kápifőzelék, Rita konyhájából áthangszerelve, "ami van itthon" módra smile emoticon

kb. 5 deka (maradék) kockázott bacon

1 aprócska lila hagyma (maradék)

be a fazékba, hagymadinsztelés, vagy inkább párolás (AMC edény)

egy kisebb fej új fejeskáposzta kb. 2centis kockákra vágva
2 pici sárgarépa, kockákra vágva
zutty bele a fazékba
megpárolódik (ha nincs ilyesmi fazék, akkor vizet rá és megfő)
10deka virsli karikázva zutty bele
1 tejfölbe kb. 1evőkanálnyi keményítő jól kikeverve, ez is zutty bele
só+tárkony (tárkonyecetem nincs itthon, almaecetet meg nem akartam belerakni)
egyszer még megrottyan és kész.
finom!!! smile emoticon

No comments:

Post a Comment